Monday, December 14, 2009

Занаетчиски Дом - Куманово

http://i639.photobucket.com/albums/uu116/volan-s/8-1Small-3.jpg?t=1260811731
1. Занаетчиски Дом - Куманово
Занаетчискиот дом во Куманово е стара градба која е впишана во срцата на Кумановци. Впишана е и во грбот и знамето на Кумново.            Повеќе ».....

Friday, December 11, 2009

КОКИНО - фото запис

http://i639.photobucket.com/albums/uu116/volan-s/8-43Small.jpg?t=1260386958
1. Летово бев на Кокино и ова е фото запис од преубавите моменти        Повеќе ».....

Saturday, December 5, 2009

Friday, December 4, 2009

Со почит кон петмината највпечатливи кумановци на 20-тиот век

http://i639.photobucket.com/albums/uu116/volan-s/VasilIljoskiSmall.gif?t=1259942545 http://i639.photobucket.com/albums/uu116/volan-s/K-20Small.jpg?t=1259942579 http://i639.photobucket.com/albums/uu116/volan-s/K-21Small.jpg?t=1259942501
 http://i639.photobucket.com/albums/uu116/volan-s/K-22Small.jpg?t=1259942692 http://i639.photobucket.com/albums/uu116/volan-s/K-19Small.jpg?t=1259942643
По повод 490 години од првото спомување на Куманово како населено место и 65 години од ослободувањето Кумановно беше организирана вечер на која им се одаде пиетет на петмината највпечатливи кумановци на 20-тиот век.                    Повеќе ».....

Thursday, December 3, 2009

Куманово - Монографии

МОНОГРАФСКИТЕ ПУБЛИКАЦИИ ЗА КУМАНОВО

д-р Јован Хаџи Василјевиќ - КУМАНОВСКА ОБЛАСТ, 1909 Коларац Београд, 550 страници
Повеќе ».....

КОНКУРС - МАРТОВСКИТЕ ЕСЕИ НА “КОРЕНИ”2010 г.

http://www.eurozine.com/UserFiles/partners/roots/roots-2009-11-17.gif http://www.eurozine.com/UserFiles/partners/roots/roots-2009-06-09.gif http://www.eurozine.com/UserFiles/partners/roots/roots-2009-01-15.gif http://www.eurozine.com/UserFiles/partners/roots/roots-2008-12-12.gif     

КОНКУРС

    МАРТОВСКИТЕ  ЕСЕИ НА “КОРЕНИ”2010 г.
ПО ПЕТТИ ПАТ

Повеќе ».....

Tuesday, December 1, 2009

Драган Николовски - Милионерот од Куманово


http://media.a1.com.mk/media/video/Golemi/milioner.gif

КУМАНОВО - на саемот на општините Ноември 2009

http://i639.photobucket.com/albums/uu116/volan-s/8-1Small.jpg?t=1259667798
1. КУМАНОВО - на саемот на општините Ноември 2009   Повеќе ».....

КОРЕНИ 31-32/2009

http://2.bp.blogspot.com/_Ptx9S7frrLI/SxTopbqS-cI/AAAAAAAABG4/-l1SIyb_1sQ/s1600/KORENI+BR+31-32,KORICA-1.jpg
КОРЕНИ 31-32/2009
Кумановското друштвото за наука и култура “Парадигма“
двобројот 31-32 имаше промоција на на 7 ноември 2009

http://www.eurozine.com/UserFiles/partners/roots.gif

About Me

Followers

Site Meter